Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK BEZ SERA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl
margaryna 250 g
żółtko jajek 5 szt
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
białko 5 szt
cukier 3/4 szkl
śmietana 18-procentowa 3-4 op
budyń śmietankowy 3 op

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK BEZ SERA

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki z ciasta zagniatamy, margaryna musi byc miękka. Gotowe ciasto kroimy na pół i wkładamy do zamrażalnika.
Krok 1 - SERNIK BEZ SERA foto
2
W tym czasie ubijamy białka, dodajemy cukier, ubijamy. Dodajemy śmietanę i ubijamy, na końcu wsypujemy budynie i ubijamy.
Krok 2 - SERNIK BEZ SERA foto
3
Jeden kawałek ciasta wyciągamy i ścieramy na tartce na grubych oczkach na wysmarowaną tłuszczem blachę i posypaną kaszą manną. Na starte ciasto wylewamy masę i na wierzch ścieramy drugi kawałek ciasta. Pieczemy ok. 60 min. w rozgrzanym piekarniku.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - SERNIK BEZ SERA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.06.2013 13:45
Rewelacyjny przepis :)
Miki 16.10.2012 12:28
ciekawe
zolzica 16.10.2012 12:04
interesujący przepis
ilka_86 16.10.2012 11:37
koniecznie muszę zrobić ten serniczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak