Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 kg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 kg
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Zalać wodą (ok. 3/4 szklanki). Zasypać cukrem i gotować na malutkim ogniu około 2 godziny. Pod koniec gotowania dodać cukier wanilinowy oraz do smaku cynamon.
Przekładamy do słoików i odwracamy zakrętką na dół.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 18:06
pyszny domowy dżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak