Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ajerkoniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 7 sztuk
masło 20 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ajerkoniak

7 żółtek
20 dag masła
1 i ½ szklanki cukru pudru
1 butelka wódki
Cukier waniliowy
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawać miękkie masło. Gdy powstanie jednolity krem, mieszając dolewać powoli alkohol

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 15.10.2012 21:01
oj dawno nie piłam
gosia561 15.10.2012 20:58
uwielbiam z kawą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak