Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białą fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 50 dkg
seler naciowy 3 łodygi
boczek wędzony 10 dkg
cebula biała 2 szt
olej 2 łyżki
bulion 3/4 szkl
koncentrat pomidorowy 90 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypior 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
fasola 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białą fasolką

Boczek kroimy w kostkę.Na patelnie dajemy olej i pokrojony boczek wedzony,smażymy.Do boczku dodajemy pokrojoną cebule smazymy,dodajemy pokrojony seler podlewamy ,bulionem dodajemy 3 listki laurowe chwilę dusimy ,dodajemy odsączoną fasolę i koncentrat pomidorowy Mozna dodać trochę pieprzu.Makaron gotujemy al dente, w lekko osolonej wodzie odsączamy dajemy go do boczku mieszamy chwilę podgrzewamy,górę posypujemy natką pietruszki lub pokrojonym szczypiorem .POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.02.2014 07:23
Fajne połączenie :)
IwonaDD 04.12.2013 12:41
pyszny obiad
berys18 06.11.2013 08:32
super pomysł, wypróbuję
gosia1988 12.08.2013 08:46
fajne danie
EmciaPichci 14.07.2013 13:48
ciekawy przepis!
reniatka 13.11.2012 11:07
mniam -sycące
gusia1000 20.10.2012 15:00
Smaczne to.
gosia56 16.10.2012 10:36
PYCHA polecam .
Justyna28 15.10.2012 18:00
pycha
Justyna28 15.10.2012 18:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak