Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik duszony - również z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
kostka z liściem i zielem 0,5 kostki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
królik 1 comber

Przepis i sposób przygotowania na: Królik duszony - również z szybkowaru

Kawałki królika przyrumienic` na maśle. Przełożyc` do naczynia żaroodpornego ( razem z tłuszczem z opiekania) dodać pokrojony w plasterki czosnek , kostkę rozkruszyć po mięsie , posypać papryką i Kucharkiem , polać oliwą z oliwek i około 50 ml wody (1/4 szk.) naczynie przykryć wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200o C, i dusić` około 2 godz. w połowie duszenia , mięso obrócić` na drugą stronę powstałym z pieczenia sosikiem ,polecam polać ziemniaki..pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak