Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki gruszkowe nadziewane czekoladą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
mleko 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 3/4 łyżecz.
czekolada gorzka 70 g
gruszka 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki gruszkowe nadziewane czekoladą

Kroki postępowania

1
Gruszki obieram i ścieram na dużych oczkach tarki. Do startego miąższu dodaję jajko, mąkę, proszek do pieczenia i wlewam mleko. Wszystko dokładnie mieszam.
Krok 1 - Racuszki gruszkowe nadziewane czekoladą foto
2
Czekoladę łamię na kostki.Po kilka kostek wrzucam do miski z ciastem. Łyżką nabieram ciasto tak, aby za każdym razem była w nim 1-2 kostki czekolady.
Krok 2 - Racuszki gruszkowe nadziewane czekoladą foto
3
Placuszki smażę na patelni na rozgrzanym oleju z obydwu stron do zrumienienia. Osączam placki z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Racuszki gruszkowe nadziewane czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 15.10.2012 11:58
super
Sylwia56
Sylwia56 15.10.2012 10:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak