Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe sushi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

japoński sos sojowy
ocet ryżowy 30 g
ryż do sushi 2x125 g

Przepis i sposób przygotowania na: domowe sushi

Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia. Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać. Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali. Jeść od razu cały kawałek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.03.2012 22:24
ładne
jerry1 15.02.2012 10:04
muszę wypróbować:)
Sarenka 16.07.2011 13:28
Tez mnie korci zeby zrobic cos podobnego -super!
Natalia49 02.10.2010 14:32
a ja uwielbiam sushi :) i zazwyczaj kupuję gotowe
Izabela/bella81 27.09.2010 20:42
Ślicznie wygląda, ale to jedzonko nie dla mnie...
Katarzyna/kate1980 13.08.2010 14:28
o dziękuję przyznam się, że po raz pierwszy to robiłam. jednak nie było się czego bać to jest bardzo proste.
RenataZ-et 01.08.2010 00:32
Wygląda wspaniale-bardzo profesjonalnie! :)
Katarzyna/kate1980 14.07.2010 13:57
cały zestaw do wykonania sushi kupiłam w Biedronce oferta jest ważna do 18 lipca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak