domowe sushi

domowe sushi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • japoński sos sojowy

  • ocet ryżowy

    30 g
  • ryż do sushi

    2x125 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia. Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać. Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali. Jeść od razu cały kawałek.

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

10.03.2012 22:24
ładne

jerry1

15.02.2012 10:04
muszę wypróbować:)

Sarenka

16.07.2011 13:28
Tez mnie korci zeby zrobic cos podobnego -super!

Natalia49

02.10.2010 14:32
a ja uwielbiam sushi :) i zazwyczaj kupuję gotowe

Izabela/bella81

27.09.2010 20:42
Ślicznie wygląda, ale to jedzonko nie dla mnie...

Katarzyna/kate1980

13.08.2010 14:28
o dziękuję przyznam się, że po raz pierwszy to robiłam. jednak nie było się czego bać to jest bardzo proste.

RenataZ-et

01.08.2010 00:32
Wygląda wspaniale-bardzo profesjonalnie! :)

Katarzyna/kate1980

14.07.2010 13:57
cały zestaw do wykonania sushi kupiłam w Biedronce oferta jest ważna do 18 lipca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat