Muszle ze szpinakiem i serem rocotta

Muszle ze szpinakiem i serem rocotta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    0,5 opakowania
  • szpinak liście

    200 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • parmezan

  • oliwa

  • ser ricotta

    1 pudełeczko
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Makaron muszle ugotować na półtwardo.
2. Napełnić farszem.
Farsz: na patelni blanszujemy liście szpinaku, dodajemy serek ricotta, przyprawimy czosnkiem i ziołami.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym
4. Posypujemy parmezanem
5. Chwilkę zapiekamy w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat