Pierogi z borówkami i śmietanką

Pierogi z borówkami i śmietanką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • borówki

    1 litr
  • cukier puder

  • cukier wanilinowy

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 szklanki mąki wymieszać z 1/2 szklanki letniej wody i jajkiem. Zarobić ciasto tak aby było miękkie. Rozwałkować, wykroić szklanką krążki. Borówki posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać. nadziewać krążki ciasta borówkami-1 łyżeczką i sklejać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietanką i posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

13.08.2011 11:18
mniam

PaniMISIOWA

21.10.2010 11:32
z borówkami jeszcze nie jadłam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat