Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory po prowansalsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 (świeży)
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory po prowansalsku

Pomidory umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i ułożyć na niej pomidory stroną przekrojoną w dół. Delikatnie je podsmażyć z jednej strony. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego( wysmarowanego oliwą), posypać posiekanym czosnkiem, tymiankiem i natką pietruszki, parmezanem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.10.2013 15:21
super pomidorki
IKrakowianka 02.01.2013 20:51
fajne
Iwusia 23.07.2011 22:47
zapowiada się bardzo smacznie
patusia 03.06.2011 23:57
pycha
hastalavista 08.12.2010 16:57
brzmi świetnie!
Kate131 15.07.2010 07:55
smaczne
sylwiachmiel 14.07.2010 17:02
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak