gulasz drobiowy

gulasz drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 700 gramów piersi z kurczaka

  • masła

    2 łyżki
  • 2 łyżeczki mąki

  • pół szklanki wody

  • jogurt naturalny

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piersi umyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić. Piersi przyprawić, połączyć z cebulą Smażyć na oleju i maśle (tak długo aż mięsko będzie miękkie)
2. Wodę połączyć z mąką. Dokładnie wymieszać.
3. Jak mięso będzie miękkie dodać wodę z mąką. Zagotować.
4. Zdjąć z \"ognia\". Dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego. Wymieszać.
5. Podać z kaszą gryczaną, ryżem lub ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej i marchewki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

23.07.2010 19:41
Robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat