Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
masło 2-3 łyżki
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Kroki postępowania

1
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki aby szybciej się ugotowały. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 1 - Puree ziemniaczane foto
2
2. Do ziemniaczków dodajemy mleko oraz masło. Możemy dopasować ilości wg własnego smaku. Wszystko razem dusimy.
Krok 2 - Puree ziemniaczane foto
3
3. Po uduszeniu warto jeszcze przemieszać aby się upewnić, że wszystko się równomiernie rozprowadziło. Podajemy z sosami i pieczeniami :)

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Puree ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.02.2013 10:58
Proste, szybkie, tanie i bardzooo smaczne. Do takich ziemniaczków uwielbiam smażone, lekko rozlewające się jajko.
MAR3STA 24.01.2013 19:57
też takie robię, smaczne
Łukasz15 30.10.2012 20:22
Bardzo lubię
gosia561 14.10.2012 15:28
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak