Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony złoty ementaler 2 szt
serek topiony z szynką 1 szt
czosnek 3 zabki
cebula 2 szt
bulion warzywny 400 ml
sól 1 łyzeczka
natka pietruszki 1 peczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami "

Kroki postępowania

1
Serki topione kroimy na kawałki.

Czosnek drobniutko siekamy.

Cebulę kroimy w drobne piórka.

Gotujemy niecałe 0,5 l bulionu.

Odstawiamy z ognia.
Krok 1 - " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami " foto
2
Dodajemy serki topione , czosnek i cebulę.

Ucieramy blenderem na gładki krem.

Ponownie wstawiamy na ogień i gotujemy około 10 minut.
Krok 2 - " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami " foto
3
Doprawiamy solą , pieprzem i natką pietruszki.

Podajemy z czosnkowymi grzankami
( które najlepiej przyrządzic samemu w domu :) ).


* Zupa najlepiej smakuje po odstaniu ok.30 minutach i ponownym podgrzaniu , kiedy smaki już się przegryzą!

Coś pysznego!
Krok 3 - " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak