Warzywa z kiełbasą

Warzywa z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łodyga brokuła, może być z listkami

    1
  • mała marchewka

    1
  • dkg chudej kiełbasy czosnkowej

    15
  • ząbki czosnku

    1-2
  • garści startego sera Mozarella

    2-4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiedyś łodygi brokuła wyrzucałam, teraz zużywam je do zup i szybkich dań - wystarczy je obrać a środek jest bardzo smaczny. Marchewkę, cebulę i czosnek obrać, marchew pokroić w kosteczkę, cebulę i czosnek posiekać. Łodygę brokuła przyciąć i ew. obrać ze zdrewniałej wierzchniej części, pokroić w dużą kostkę. Kiełbasę, jeśli się da, obrać z osłonki, pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać, wrzucić kiełbasę, zrumienić. Jeśli jest bardzo chuda to można dodać 1 łyżeczkę oleju. Kiedy się podsmaży dodać cebulę i czosnek, zeszklić, dodać marchewkę, podlać 2-4 łyżkami wody, poddusić chwilkę, dodać kawałki łodygi, oprószyć szczyptą cukru, pieprzu, lubczyku suszonego oraz niewielką ilością soli, poddusić aż zmięknie, ale będzie jędrna. Ew. doprawić jeszcze solą i pieprzem. Wyłożyć porcje na talerz i od razu posypać serem, który ładnie zacznie się topić. Podawać z natką pietruszki jako samodzielne danie np. na kolację. Całe przygotowanie trwa ok. 20 min..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

29.05.2012 11:31
mogą być niezłe

sara1

16.03.2012 14:47
apetyczne danie

krokodyl

19.01.2012 00:09
niezły pomysł

Halusia

20.05.2011 10:17
Pięknie się prezentują

Adamorek

08.04.2011 12:20
wyglądają super

SmacznaPyza

25.02.2011 14:56
zaręczam, że było pyszne!

Ewelina47

25.02.2011 11:12
może być dobre

Ewa104

09.12.2010 12:00
Dobre! Lubię takie papu!

Goya

01.12.2010 10:16
ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat