Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie z pomarańczy i whisky

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
pomarańcz 2 szt
whisky 150 mln

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie z pomarańczy i whisky

Posolić, popieprzyć mięso, następnie przygotować sos. Zmiksować pomarańcze, whisky dodać sos sojowy, przyprawę do kurczaka, łyżkę estragonu. Piec w piekarniku 50 min w temperaturze 160 stopni. Do kurczaka przygotowałam Ziemniaki zapiekane z czerwoną cebulę oraz surówkę z białej kapusty marchwi i jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 04.05.2013 22:07
warto wyprobowac
caffee_tea 13.10.2012 23:20
chyba zrobię ten przepis na niedzielę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak