Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki z rillettes

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajk 2 szt
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
sól szcz
cukier 1 łyzka
rillettes 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki z rillettes

Do miski przesiewamy mąkę. Do mąki dodajemy szczyptę soli, łyżkę cukru oraz szklankę mleka i szklankę wody (może to być woda gazowana). Jajka po kolei wbijamy do miseczki sprawdzając ich świezośc i dopiero wtedy wrzucamy do maki. Całość miksujemy mikserem na gładkie ciasto. Nagrzewamy patelnię, spryskujemy olejem i wylewamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron. Nalesniki smarujemy francuską pikantna pastą z kurczaka rillettes i zwijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 14.10.2012 15:21
dziękuję
caffee_tea 13.10.2012 23:19
pycha
Sylwia26 13.10.2012 22:25
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak