Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegańskie jeżyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 tabliczki
słonecznik łuskany 1 garść
ryż preparowany 1 szklanka
rodzynki 1/2 szklanki
orzeszki ziemne 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Wegańskie jeżyki

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekając na upłynnienie owej czekolady, zalewamy rodzynki ciepłą wodą, aby trochę rozmiękły. Resztę produktów wsypujemy do osobnej miski i mieszamy. Gdy rodzynki będą gotowe, odsączamy je i dodajemy do innych produktów. Teraz pozostało nam tylko zalać to wszystko czekoladą. Powoli mieszamy klejącą się masę i formujemy łyżką małe placuszki, które odkładamy na talerz do zastygnięcia. Jeżeli mamy mało czasu, to możemy włożyć Jeżyki do lodówki - to szybciej doprowadzi je do porządku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.10.2012 06:16
coś na ząb :)
Pietruszka 15.10.2012 22:18
smaczne i proste w przygotowaniu
Katarzyna59 14.10.2012 09:51
super
Habibi 14.10.2012 09:37
Robię czasami podobne wynalazki :) Mało pracy i szybko widoczny efekt ;)
Papryczka 13.10.2012 21:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak