Biszkopt: ubić białka z cukrem, rozbełtać żółtka z proszkiem do pieczenia i octem, następnie wlać do piany z białek, do tego przesiać mąkę i kakao, delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem (spód), masę wyrównać łopatką, piec w temperaturze 160-180 stopni, do suchego patyczka. Pozostawić do wystudzenia, a potem okroić nożem brzegi i wyjąć. Włożyć z powrotem do formy i przygotować masę serowo-czekoladową. Śmietanę podgrzać na palniku, ale uważać, aby jej nie przypalić i w tym rozpuścić białą czekoladę. Pozostawić do dobrego wystudzenia, masa musi być jednolita i gładka. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Żelatynę-fix przygotować wg opakowania. Masę serowo-czekoladową wymieszać z żelatyną.Wylać to na spód biszkoptowy. Włożyć do lodówki i schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Na koniec udekorować mleczną czekoladą (wiórki), białą czekoladą (pyłek) i posypać kakao. Tort jest słodki, ale obłędnie dobry.