Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie szyszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
krówki 30 g
kakao 2 łyżki
ryż preparowany 150 g
kajmak 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie szyszki

Kroki postępowania

1
W garnku rozpuszczamy masło, dorzucamy też krówki i całość mieszamy, na wolnym ogniu, aż krówki się rozpuszczą.
Krok 1 - Słodkie szyszki foto
2
Dodajemy wtedy masę kajmakową i kakao. Mieszamy aż wszystkie składniki się połączą a masa będzie gładka i jednolita.
Krok 2 - Słodkie szyszki foto
3
Wtedy garnek zdejmujemy z ognia i ciągle mieszając dosypujemy ryż. Mieszamy aż ryż będzie dokładnie oblepiony masą.
Krok 3 - Słodkie szyszki foto
4
Przygotowujemy sobie papierowe papilotki (mogą być różnej wielkości) i do każdej z nich nakładamy trochę gorącej masy, za pomocą dwóch łyżek. Staramy się, żeby masa w papilotkach miała, mniej więcej, kształt kulki.
Krok 4 - Słodkie szyszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

medi 23.10.2012 17:44
Mój smak dzieciństwa,uwielbiałam je:)
Jastinka 20.10.2012 22:56
świetne
sylwia / sytofala 13.10.2012 20:31
smak dzieciństwa :)
Poison1988 13.10.2012 18:10
Świetne do chrupania :)
Aga20 13.10.2012 17:12
Super pomysł;) napewno są pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak