Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
3/4 szkl wody
1 i 1/2 szkl cukru
8 opakowań herbatników
paczka rodzynek
mleko w proszku 1 kg
4 łyżki kakao

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

w garnku rozpuszczamy margarynę dodajemy wodę cukier oraz 4 łyżki kakao i gotujemy gdy cukier już będzie rozpuszczony zdejmujemy z gazu i studzimy. do ostudzonej masy dodajemy herbatniki rodzynki oraz mleko w proszku i wszystko mieszamy najlepiej łyżką drewnianą gdy czujemy że masa jest bardzo gęsta wlewamy masę na blaszkie i wstawiamy do lodówki. gdy blok dobrze się siądzie można kroić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak