blok czekoladowy

blok czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna 1 szt

  • 3/4 szkl wody

  • 1 i 1/2 szkl cukru

  • 8 opakowań herbatników

  • paczka rodzynek

  • mleko w proszku 1 kg

  • 4 łyżki kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w garnku rozpuszczamy margarynę dodajemy wodę cukier oraz 4 łyżki kakao i gotujemy gdy cukier już będzie rozpuszczony zdejmujemy z gazu i studzimy. do ostudzonej masy dodajemy herbatniki rodzynki oraz mleko w proszku i wszystko mieszamy najlepiej łyżką drewnianą gdy czujemy że masa jest bardzo gęsta wlewamy masę na blaszkie i wstawiamy do lodówki. gdy blok dobrze się siądzie można kroić i podawać.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat