Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z buraczków,twarogu i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3
twaróg 40 dkg
jajko
mąka 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
woda letnia 1/4 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól
tłuszcz do smażenia
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placki z buraczków,twarogu i jabłek

buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach.twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę.jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki.jajo ubić z mlekiem rozcieńczonym z wodą oraz z cukrem i solą,stopniowo podawać przesianą mąkę,a potem wymieszać z twarogiem,buraczkami i jabłkiem.na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron.podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.06.2012 21:27
ciekawy pomysł
Pani Domu 05.06.2012 21:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak