Jaja w sosie chrzanowym

Jaja w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeżych jaj kurzych

    3-6
  • łyżki majonezu

    3
  • łyżeczki startego chrzanu, może być ze słoiczka

    2-3
  • zielenina

    do przybrania:
  • łyżki kwaśnej śmietany

    1-2
  • sok z cytryny

    kilka kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja umyć, ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Każde przekroić na pół i ułożyć na talerzu czy półmisku wypukłą stroną do góry. Majonez wymieszać ze śmietaną, chrzanem, doprawić solą, pieprzem i ew. sokiem albo octem, wymieszać dokładnie. Sosem polać jaja i przybrać gałązkami zieleniny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

18.10.2013 19:43
Smaczna_B, jesteś pewna, że każdy umie ?

Smaczna_B

18.10.2013 17:55
każdy umie coś takiego zrobić , rewelacja to nie jest

Wiesława1

29.11.2011 20:23
wyglądają ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat