Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie chrzanowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżych jaj kurzych 3-6
łyżki majonezu 3
łyżeczki startego chrzanu, może być ze słoiczka 2-3
zielenina do przybrania:
łyżki kwaśnej śmietany 1-2
sok z cytryny kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie chrzanowym

Jaja umyć, ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek. Każde przekroić na pół i ułożyć na talerzu czy półmisku wypukłą stroną do góry. Majonez wymieszać ze śmietaną, chrzanem, doprawić solą, pieprzem i ew. sokiem albo octem, wymieszać dokładnie. Sosem polać jaja i przybrać gałązkami zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 18.10.2013 19:43
Smaczna_B, jesteś pewna, że każdy umie ?
Smaczna_B 18.10.2013 17:55
każdy umie coś takiego zrobić , rewelacja to nie jest
Wiesława1 29.11.2011 20:23
wyglądają ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak