Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstąg w folii od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt.
cytryna 1 szt.
masło czosnkowe 5 łyżek
pietruszka zielona 2 natki
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstąg w folii od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Pstraga oczyszczamy , myjemy i osuszamy . Układamy na folii pieprzymy i solimy z obu stron oraz w środku , polewamy jedną łyżką oliwy z oliwek
Krok 1 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
2
Umytą natkę pietruszki wkładamy do środka .
Krok 2 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
3
do środka wkładamy również po łyżce masła czosnkowego , pozostałe trzy łyżki rozpuszczamy w rondelku , posłuży nam na końcu do polania gotowego pstąga.
Krok 3 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
4
wyciskamy sok z 1/2 cytryny , drugą połowę przekrawamy na pół , posłuży nam jako dodatek .
Krok 4 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
5
Pstrąga zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusimy 30 minut , po tym czacie , uchylamy folię i dopiekamy pstąga jeszcze 10 minut.
Krok 5 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto
6
Pstąga podajemy z cytryną i rozpuszczonym masłem czosnkowym
Krok 6 - Pstąg w folii od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 14.10.2012 16:38
Pyszności.
Beatris 13.10.2012 11:38
Jedna z nielicznych ryb, które lubię.W dodatku smakowicie przygotowana.
Andysz 13.10.2012 09:34
uwielbiam ryby;]
Poison1988 13.10.2012 09:26
Ahh może kiedyś trafi mi się zjeść takie cudo...chyba muszę faceta wygonić żeby się łowić nauczył...
ziutula
ziutula 13.10.2012 08:49
dobry taki pstrąg

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak