Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski ziemiaczane z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
mąka żytnia 0,5 kg
odrobina soli
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski ziemiaczane z jajkiem

młode ziemniaki ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach następnie dodajemy jedno jajko i mąkę wszystkie składniki mieszamy. do osolonej gotującej wody łyżką wrzucamy kluski. do czasu aż wypłyną na wierzch. boczek podsmażamy na patelni do dajemy jajka i smażymy. kluski odcadzamy i dodajemy upieczone jajka wszystko razem mieszamy i danie gotowe do spożycia. jak ktoś lubi może do tego wypić mleko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2010 23:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak