Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka łaciatka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i 2/3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
aromat waniliowy 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
olej roślinny 1/5 szklanki
ocet balsamiczny 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka łaciatka

Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy. Dodajemy wodę, olej, aromat, wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dolewamy 4 łyżki octu. Połowę ciasta wylewamy do formy, a do drugiej połowy dodajemy kakao. Ważne jest, aby drugą część ciasta (tą z kakao) wylać do formy tuż przed włożeniem formy do piekarnika.Formę po wypełnieniu szybko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.10.2012 15:17
idealna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak