Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z pastą jajeczno-serową

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2-3
łyżki majonezu + ew. 2 łyżki śmietany jeśli pasta będzie zbyt sucha 2-3
łyżki posiekanego szczypiorku i koperku 2-3
ser biały twarogowy 15-20 dag (półtłusty)
chleb kilka \kilkanaście kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z pastą jajeczno-serową

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Jajka, ser, majonez, szczypiorek i po odrobinie przypraw włożyć do małego pojemnika blendera, zmiksować na gładką masę, spróbować i ew. doprawić. Kromki bułki opiec w tosterze albo w piekarniku na blasze. Każdą posmarować pastą. Ułożyć na sałacie, przybrać plasterkami ogórka i pokrojonymi pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta-25 03.08.2011 10:18
Muszą być pyszne :)
Grazyna0211 20.05.2011 12:10
zgadzam się w 100% takie pasty są pyszne!
Ewa111 19.04.2011 17:06
bardzo pyszna taka pasta
Sarenka 16.01.2011 14:46
Tez lubie takie pasty.
Ewelina47 02.12.2010 12:44
łądniutkie i pewnie pyszne
SmacznaPyza 20.11.2010 09:54
ja też, są nawet lepsze od wędlin ze sklepu i za każdym razem można zrobić inną
Ewa104 20.11.2010 07:19
Uwielbiam wszelkie pasty, kanapki,grzanki i ładnie przybrane.
eli_555 29.10.2010 23:26
pycha
pawel007 16.09.2010 07:47
mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak