Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie śmietanowo - musztardowym i ryżem naturalnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuka
Musztarda francuska Prymat 5 łyżek
miód prawdziwy 1 1/2 łyżka
śmietana kremowa 30% 250 ml
ryż brązowy 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie śmietanowo - musztardowym i ryżem naturalnym

Filety z kurczaka umyć i podzielić na części, włożyć do naczynia żaroodpornego. W miseczce przygotować sos: wlać śmietanę kremówkę, dodać miód i musztardę, dokładnie wymieszać i zalać nim filety. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach około 30-40 minut. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. U mnie wynosił on 30-35 minut. Po ugotowaniu ryż przełożyć na talerze, na niego filety z sosem :))

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 12.10.2012 19:30
Bardzo fajny przepis. Lubię takie potrawy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak