Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z bekonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
cebula 2 sztuki
por 1 sztuka
Szczypiorek cienki 1 garść
jajko 6 sztuk
sól, pieprz wg uznania
olej 2 łyżki
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z bekonem

Bekon pokroić na grube plastry, a potem w kostkę. Pora oczyścić, odciąć korzonki i zielone liście. Pokroić w krążki. Cebulę i ziemniaki pokroić w dużą kostkę. Natkę i szczypiorek posiekać. Na patelni rozgrzać olej i włożyć bekon. Dodać cebulę, por, mieszać, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka i oprószyć sola i pieprzem. Omlet trzymać na ogniu aż jajka się nie zetną. Przed podaniem omlet oprószyć natka i szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 25.09.2011 10:05
dobre na śniadanko
Juleczka20 19.03.2011 08:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak