Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje mrożonki na jarzynkę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
marchew
seler
pietruszka
kapusta
por
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Moje mrożonki na jarzynkę

Ze świeżych młodych warzyw z ogródka robię mrożonki, które zimą wykorzystuję do zupy jarzynowej itp. Marchew, seler i pietruszkę zagotowuję w lekko osolonej wodzie. Gdy się zagotują parzę je ok 5 minut. Następnie fasolkę wkładam do wrzątku na ok 3 minuty. Gdy warzywa wystygnę kroję je w kostkę, plasterki i wkładam do woreczków z odrobiną poszatkowanej kapusty i porą. Mrożę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.10.2012 17:06
też taki zapasik mam, w zimie jak znalazł...
Betka 12.10.2012 11:38
fajne;)
justys759 12.10.2012 09:36
też robię podobne do zupy są świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak