Surówka z kapusty kiszonej z czosnkiem

Surówka z kapusty kiszonej z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg kiszonej kapusty

    30-50
  • marchewka

    1
  • jabłka

    1/2
  • ząbki czosnku

    3-4
  • cukier

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę przesiekać na drobniejsze kawałki. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce jarzynowej na wiórki, zetrzeć także jabłko bez skórki - dodać do kapusty. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, dodać do kapusty, doprawić odrobiną cukru, wymieszać dokładnie i odstawić na min. 30 min. do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawelek180844

25.05.2012 15:46
mmmm!

wiola333

20.05.2012 10:59
pycha

Agnik

24.07.2011 16:22
robię podobną

ewelina/bunia

20.02.2011 21:08
mnam

Dorota71

18.09.2010 13:25
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat