Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
woda 5 szklanek
ocet 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat
cukier 1 szklanka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana domowej roboty

paprykę należy umyć i pokroić w długie paski. Paprykę układamy w słoikach i zalewamy zalewą zrobioną z wody, octu cukru i soli. Całą zalewę należy zagotować i zalać słoiki. Do słoików dodać także po jednym liściu laurowym, ziele angielskie, gorczyce i odrobinę pieprzu. Po zamknięciu słoików należy je pasteryzować ok 15 minut w gorącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 17.04.2013 17:12
Smaczne to!
Ewa6274879 11.11.2012 23:13
domowa najlepsza :)
Henryka2 11.10.2012 22:22
Przepraszam za ilość.Dodałam 1 raz a co wyszłó -widać.
Henryka2 11.10.2012 22:20
Smaczna klasyka.
Henryka2 11.10.2012 22:20
Smaczna klasyka.
jolanta19 11.10.2012 18:56
super zimą otwiera się słoiczek i zajada
Dorota59 11.10.2012 18:29
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak