Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła domowej roboty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1/2 kg
cukier 250 gr
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła domowej roboty

Śliwki zalane wodą bez pestek gotujemy ok 30 minut. Od czasu do czasu należny mieszać. po zagotowaniu dodajemy cukier oraz żelatynę. Wszystko mieszamy i nakładamy do słoiczków. Pasteryzujemy ok 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 28.11.2012 11:07
nie ma nic lepszego jak powidła domowej roboty!
adelajda 03.11.2012 16:02
w żadnym sklepie się nie kupi tak dobrych jak domowe !
jozefinach 23.10.2012 09:13
Najlepsze powidła są domowej roboty.
Ada-Gaba 16.10.2012 13:43
takie najlepsze
Ewa6274879 15.10.2012 13:34
pyszne śliweczki :)
Goya 11.10.2012 18:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak