Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matjasy w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 4 sztuki
cebula 3 sztuki
olej 150 ml
pieprz czarny 1/4 łyżeczki
cytryna 1/4 sztuki
cukier 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: matjasy w oleju

Matjasy moczę w wodzie przez 4 godziny, po czym opłukuję je i kroję na kawałki. Cebulę kroję w kostkę. Do oleju dodaję sok wyciśnięty z cytryny i odrobinę cukru. Na dnie naczynia kładę kawałki śledzia, następnie warstwę cebuli, następnie kolejną warstwę śledzi i cebuli, po czym zalewam całość olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.05.2013 16:03
lubię ,dawno nie jadłam
-Natka- 11.10.2012 14:38
ja też tak robię śledziki bardzo często. Wszyscy się nimi zajadają. :)
-Natka- 11.10.2012 14:38
ja też tak robię śledziki bardzo często. Wszyscy się nimi zajadają. :)
anja3107 11.10.2012 14:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak