Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 100 ml
mascarpone 20 dag
borówka amerykańska 1/2 szklanka
wafle ryżowe extra cienkie
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelkowy torcik z dwukolorowym kremem

Ubijamy na sztywno schłodzoną mocno śmietanę. Pod koniec dodajemy oba cukry. Do ubitej śmietany dodajemy ser mascarpone i dokładnie miksujemy. Do 1/3 przygotowanego kremu dodajemy zmiksowaną połowę borówek amerykańkich i dokładnie mieszamy. Wafelek ryżowy smarujemy białym kremem mascarpone, przykrywamy kolejnym wafelkiem i smarujemy ciemnym kremem. Przykrywamy trzecim wafelkiem, który w połowie smarujemy białym, a w połowie ciemnym kremem. Dekorujemy borówkami. Powtarzamy czynność do wyczerpania składników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 11.10.2012 08:34
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak