Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 300 g
cukier 2 lyzki
sok z cytryny 1 łyżeczka
kostki lodu 10

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet truskawkowy

Truskawki myjemy i miksujemy z cukrem. Kostki lodu wkładamy do stojącego blendera i odstawiamy na 1 minutkę, by troszkę nam się rozpuściły. Miksujemy je pulsacyjnie- sprawdzcie uwagę czy Wasz blender nadaje się do kruszenia kostek lodu. Można zrobić ten blender bez kostek lodu, jednak wtedy będzie twardszy i nie będzie miał takiej konsystencji sorbetowej, bo będą to zamrożone zmiksowane truskawki :) ale również będzie pyszny:) Mieszamy truskawki z lodem i miksujemy jeszcze raz, dodajemy sok z cytryny. Przekładamy do pudełka i zamrażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 10.10.2012 18:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak