Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryczki nadziewane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 6 sztuk
mięso mielone 300 g
jajko 1 szt
przecier pomidorowy
czosnek 2 ząbki
cebula
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: papryczki nadziewane

Kroki postępowania

1
Papryki umyłam, środki wydrążyłam a następnie nafaszerowałam mięsem mielonym. Mięso przygotowałam jak do sznycli - posoliłam i popieprzyłam do smaku, dałam bułkę tartą i trochę mleka oraz jedno jajko. Dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz pół cebuli też musiały się znaleźć w środku :)
Taki farsz często mieszam jeszcze z ugotowanym ryżem ale dzisiaj postawiłam na samo mięsko
Krok 1 - papryczki nadziewane foto
2
Nafaszerowane papryki można zapiec w piekarniku albo dusić na małym ogniu. U mnie wersja druga. Papryki wylądowały w garnku zalane w połowie wodą. Po godzinie gotowania na małym ogniu, gdy woda odparowała zalałam papryki przecierem pomidorowym domowej roboty i dusiłam jeszcze pół godziny również na małym ogniu
Krok 2 - papryczki nadziewane foto
3
Gotowe papryki podawać z ziemniakami, a ponieważ ja za ziemniakami nie przepadam, papryki zjadłam z kromką chleba graham.
Krok 3 - papryczki nadziewane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.10.2013 17:57
bardzo smaczne papryczki
Poison1988 10.10.2012 16:28
Uwielbiam takie papryczki :) Tylko najczęściej nadziewam te czerwone :)
agnieszka214 10.10.2012 14:04
pyszne
monisia8585 10.10.2012 13:55
Czasami żałuje że nie przepadam za papryką..:/
Zdzisław 10.10.2012 13:32
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak