Truskawki z octem balsamicznym

Truskawki z octem balsamicznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    250 g
  • ocet balsamiczny

    1 łyż.
  • pieprz

    1 szczypta
  • miód

    1 łyżecz.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki dokładnie myję, osuszam na durszlaku, usuwam szypułki, a owoce kroję w dość grube plasterki bądź kawałki. Pokrojone truskawki układam dowolnie na talerzu. Polewam owoce gęstym octem balsamicznym. Na koniec oprószam delikatnie świeżo mielonym pieprzem. Mało słodkie truskawki można dodatkowo polać podgrzanym, płynnym miodem. Pozostawić na 15 minut, po czym podać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

polly66

11.10.2012 00:13
szkoda, że już ich nie ma

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat