Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z truskawek i brzoskwiń

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
wódka 2 kieliszki
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2 łyż.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
śmietan fix 1 szt.
truskawki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z truskawek i brzoskwiń

Brzoskwinie osączam z zalewy, kroję w mniejsze kawałki. Do 1/3 szklanki syropu brzoskwiniowego wlewam 2 kieliszki wódki, dokładnie mieszam i zalewam pokrojone brzoskwinie. Truskawki myję, osuszam, usuwam szypułki i kroję w ćwiartki. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Na dno kieliszków do wina wykładam brzoskwinie, następnie bitą śmietanę, a na wierzch pokrojone truskawki. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 10.10.2012 14:24
mmmm pyszota :)
agnieszka214 10.10.2012 14:05
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak