Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowe jeżyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżeczki
liście sałaty zielnej 3 listki
ser żółty 1 plasterek
poziomki 6 sztuk
ogórek zielony 3-4 plasterki
arbuz 3 pestki
chleb 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowe jeżyki

Kromki chleba posmarować masłem. Na to nałożyć po jednym listku sałaty zielonej. Plasterek sera żółtego pociąć na mniejsze kawałeczki (paseczki) a te na jeszcze mniejsze. Ułożyć na liściach sałaty- będą odgrywać rolę kolcy. Poziomki (po 2) ułóż jakby były to oczy jeża, a pestki z arbuza ustaw jako nosek (mogą być też czarne oliwki).
Idealne dla dzieci- niejadków. Ułożyć na talerzu, obok nich po kilka plasterków ogórka zielonego do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 30.01.2012 09:42
super
patusia 29.11.2011 22:58
świetne :)
mic 10.10.2011 17:58
hehe jak fajne ozdobione
Mati13 28.06.2011 16:45
ciekawe
gosia47-47 09.05.2011 18:59
pycha
Iwusia 25.03.2011 20:54
hahaha :) super :)
Danuta_Prorok 08.03.2011 10:47
ale fajne ;-)
jolaxa1 14.01.2011 17:51
smaczne
Mysiunia 05.01.2011 17:41
świetne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak