Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie słupki z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 25 dag
jabłka 1 kg
cukier puder do smaku
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie słupki z jabłkami

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na każdy prostokąt kładziemy około 3łyżeczki jabłek. Posypujemy cukrem pudrem. Prostokąty sklejamy z każdej strony. Blachę smarujemy olejem. Jajko roztrzepujemy i smarujemy wierzch słupków. Słupki wykładamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190stopni na 20minut. Spożywamy po ostygnięciu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alexxxanderka 16.10.2012 08:16
fajny i szybki przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak