Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny bób

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1 kg
woda 3 litry
sól do smaku
masło roślinne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny bób

Do garnka wlewamy wodę. dodajemy do niej 1 łyżkę soli i masło. Bób dokładnie myjemy. Do gotującej się wody dodajemy bób. Gotujemy około 15 do 20minut jednak zawsze należy sprawdzić czy jest miękki. Następnie odcedzamy go z wody. Jeśli jest mało słony możemy dosolić.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 20.11.2012 16:47
lubię
Krakowianka 10.10.2012 11:57
lubie bardzo! ale juz się skończył i trzeba czekac do przyszłego roku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak