Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 80 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżezka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżeczka
pieprz
sól
napój typu cola 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
miód 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z grilla

Żeberka podzielić na kawałki. Każdy kawałek namoczyć w mleku. Następnie włożyć do miski i przyprawić solą, pieprzem, paprykami i przyprawą do żeberek. Następnie dokładnie natrzeć każdy kawałek. Włożyć do naczynia i do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjąc i zalać coca colą i miodem. Całość zamknąć najlepiej w pojemniku próżniowym i włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia wyjąć i usmażyć na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.10.2012 13:28
Smaczne , lubię takie żeberka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak