racuszki

racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50 dag
  • żółtka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    1 szt
  • olej

    do smażenia
  • woda gazowana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę mieszając dodać powoli letnią wodę odstawić na godzinę przed pieczeniem dodać sól proszek do pieczenia dwa żółtka i wymieszać kłaść łyżeczką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

19.08.2011 15:19
pyszne

anja3107

14.07.2010 15:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat