Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quesadillas z pastą z cieciorki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
olej roślinny 4 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
cieciorka 1 puszka
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 4 łyżki
fasola czerwona z puszki 4 łyżki
woda 2 łyżeczki
kurkuma
curry
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
sól do smaku
woda 200 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Quesadillas z pastą z cieciorki

Mieszamy mąkę, ciepłą wodę, olej oraz sól, następnie powstałe ciasto wyrabiamy przez kilka minut. Dzielimy na 8-10 kulek i rozwałkowujemy ja na cienkie placki. Każdy z nich smażymy na suchej patelni, uważając aby się nie przypalały. Do cieciorki dodajemy wodę, poszatkowaną cebulę i przyprawy. Wszystko miksujemy na gładką masę. Na sam koniec dodajemy fasolę i kukurydzę, następnie masę delikatnie mieszamy łyżką i rozsmarowujemy na plackach. Po złożeniu placków wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Gotowe quesadillas kroimy na trójkąty i podajemy ciepłe lub przestudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 09.10.2012 20:49
Dokładnie moje smaki! Uwielbiam ciecierzycę pod każdą postacią!
gottrina 09.10.2012 20:39
wyglada ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak