Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
pomidory z puszki 1
kukurydza 1 puszka
ser brie 150 g
jajko 1
śmietana 200 ml
pieprz
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser gouda 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywna

Kroki postępowania

1
Fasolę obrać i ugotować. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kukurydzę, pomidory i fasolką.
Krok 1 - Zapiekanka warzywna foto
2
Dodać ser brie pokrojony w kostkę i przyprawy, wymieszać.
Krok 2 - Zapiekanka warzywna foto
3
Śmietanę rozmieszać z jajkiem, posolić i popieprzyć. Dodać starty żółty ser, wymieszać i wylać na warzywa.
Krok 3 - Zapiekanka warzywna foto
4
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i zapiekać ok. 20 minut.
Krok 4 - Zapiekanka warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.07.2013 11:36
Smaczna ta zapiekanka
fotoviderek 03.05.2013 07:45
Wspaniałą zapiekanka :)
Pani Domu 17.01.2013 16:04
bardzo apetyczna
Ewelina47 09.10.2012 20:46
wygląda rewelacyjnie
ewka1978 09.10.2012 20:24
na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak