Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jablka prażone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier 500 gram
sok z cytryny 1 sztuka
cynamon 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Jablka prażone

Jabłka umyć, szybko obrać ze skór i gniazd nasiennych.
Przeciąć na ćwiartki , polać sokiem z 1 cytryny i włożyć do garnka.
Garnek przykryć pokrywą i umieścić na gazie. Często mieszać.
Gdy jabłka zaczną się rozgotowywać, dosypać cukier i wymieszać.
Jabłka są gotowy , gdy większa część jest zupełnie rozgotowana i tworzy gęsty syrop a część pozostała w mniejszych kawałeczkach.
Takie jabłka wlewam do słoików i pasteryzuję ok. 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 15.10.2012 16:49
swietne do szarlotki
Goya 09.10.2012 17:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak