Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle – szybki obiad wakacyjny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 0,5 ooakowania
sos beszamelowy
ogórek małosolny
oliwki zielone 10 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser żółty 200 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle – szybki obiad wakacyjny

1. Makaron muszle ugotować na półtwardo.
2. Napełnić odsączonym tuńczykiem w sosie własnym i oliwkami.
3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
4. Polać sosem beszamelowym.
5. Poukładać na wierzchu ser w plastrach.
6. Chwilkę zapiekać w piekarniku, aż się ser rozpuści.

Podawać z ogórkiem małosolnym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 17.12.2010 17:03
mnaim
Zofia12 14.07.2010 08:58
Bardzo inspirujące te muszle:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak